torsdag 27 januari 2011

Resan till Thailands djungeln 24/7

Vi är från Green Valley Resort kl 9 bort till dammen Khoa Sok därifrån med en longboat till en kryssning genom sjön. På väg till dammen skulle ha ett stopp vid marknaden, perfekt för vandringsskor här eftersom jag bara köpa ett par tofflor med mig. Tyvärr att förändra idén om marknaden besök besöka en Seven11 på en bensinstation av guider (en uppsättning clowner), ofterwijl Inga skor för en tur genom djungeln och grottan vandring. I efterhand var detta lyckligtvis inte något större problem, ibland var det bara ett stort hal bildspel och till och med spännande! Den longboat vi först en timmes kryssning runt den stora sjön Khoa Sok gjorts genom regnskogen och de omgivande klipporna. Detta var verkligen vackert och verkligen inte bra med ord att beskriva, så se bilderna nedan!

Vi frågade sedan lite flytande stugor förtöjda att göra en del bad och lunch. Vattnet var utsökt, och det känns som i paradiset när grönskan, den kritklippor och super klart vatten guppar runt. Efter simning, det var en lunch bestående av: Ugnsbakad / stekt fisk (Giant gurami) utrymme, grön curry, omelett, en tallrik med olika grönsaker och kyckling och ris. Till dessert fanns färsk ananas och vattenmelon.

Efter några timmar i och kring vattnet i flytande stugan fortsatte vi till djungeln trekking. Här har vi några timmars vandring genom djungeln mot bambu båtar som skulle föra oss till grottan. Längs njöt av prakten i djungeln, inklusive ett antal djur sett några vilda kameleonter. Vid ankomsten till bambu var en liten kryssning båt mot grottan. Grottan var ett riktigt äventyr barfota men trevligt att se. Vi återvände sedan samma rutt med ett kort stopp på den flytande barackerna för att få tillbaka ett uppfriskande dopp. Klockan halv sextiden på kvällen var vi i bilen tillbaka till Green Valley Resort. Nice tight eftersom vi förväntas återgå till 8 timmar per natt safari genom regnskogen.

Tack gode Gud att vi kommer lite i marknaden stannade för att äta för att få, dags för en middag fanns det inte längre faktum. Kycklingklubbor, grillspett och söta bollar fyllda med kokos och banan fungerade perfekt mot svält. Här upptäckte vi genast att marknaden en idealisk plats att äta billigt.

Tillbaka på Green Valley Resort, vi hade en kort tid att ha ett ombyte kläder, långa byxor på grund av blodiglar, en solid bas av skor och en jacka på grund av regnet.

Till fots tog vi två guider med stora sök ljus regnskogen dras in för en nästan 3-timmars promenad genom olika delar av regnskogen. Inte snyggt på rätt spår, men bara genom allt, över och under längs. Vädret var som väntat från regnskogen, regnigt! I Nederländerna kommer du aldrig höra mig klaga på lite regn, det var verkligen regnig. Lyckligtvis är det inte kallt och regnet inte, så till slut var det inga problem att få blöta av regnskog för att gå regelbundet, var vi på vår anklar eller knän i vattnet av (överallt) strömmande vatten komma över. Längs vägen, vägleda oss att smaka alla typer av tropiska frukter, litchiplommon, Long Kong, bananer och mangoestines, alla läckra. "Sätt dem i fickan, det " är gratis " var mottot för färdledare. många vilda djur har vi inte sett en sengångare (Slow Lori), lillebror till den Tarantula, King Fisher Bird (Kingfisher) och tillhörande familj. De vildaste djuret vi mötte var en (inrikes) hund. Men det roliga med / från reseguider, läcker frukt och upplevelsen var väl värt det. Klockan 11 var vi tillbaka i stugan. Nu hoppas att mina skor och kläder lite torr att få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar