torsdag 27 januari 2011

Bangkok 14/7: Avkopplande i Buddhas Tempel

Idag har vi beslutat att först att gå och se ett antal marknader och Chinatown. Marknaden var enorm, (tog en hel kvart i överföring) hundratals stånd på en dag. Det fanns mycket att få kläder, pärlor, kedjor, elektronik och naturligtvis massor av mat. Resan till Chinatown var trevlig. :)

Då hade vi planerat att åka till Kungliga slottet. Men vi fick ett trevligt sätt thailändsk man som gav oss några tips och en thailändsk tuktuk till priser som ordnas för oss till Golden Buddha (60 meter hög förgylld Buddha staty med sina tempel) och liggande (vilande) tur buddha besök. Även i vilande Buddhan mötte vi en bra engelsktalande Thai (son till en guvernör) som ger oss många tips om säkerhet, etc., och gav en trevlig pratstund med där vi har gjort.

I slutändan är det tuk tuk oss att ha fört ett antal platser, inklusive gyllene tempel eller berg. Detta var en kulle tempel med en magnifik utsikt över Bangkok. Ytterst körde tuk tuk föraren oss ca 3 timmar för 100 baht (2,10 €) och ett samtal med turistinformation som han en kupong för 5 liter bensin skulle få. Detta TAT: s försöka planera hela din resa och de kommer med ett förment bra summa för den här resan. Vi hade ingen lust för de kommande veckorna för att en snäv tidsplan för att sitta och ha så här mycket.

Efter att ha besökt Gyllene templet eller berg vi gick via Democracy Monument och några befästningar mot det kungliga palatset minskade sätta en plats att leta efter något att äta på vattnet. En soppa baserad på kokosmjölk (Tom Yung) med stora räkor (10 + inches) och en kokosnöt soppa med kyckling och Galang, igen medan du njuter av en flaska Singha öl. Efter att vi går också runt och i princip vad vi drack drinkar på Khoasam Road, en berömd backpacker gata i Bangkok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar