torsdag 27 januari 2011

Resan till Ko Tao, Thailand 17/7

Som beskrivs på 6,15 var vi redan på bussen till startpunkten på resan till Koh Tao. Resan tog 2 ½ timme och var en katastrof för många passagerare (antalet sov-och sjuka människor att döma). Jag har en bra musik att sitta njuta av oändlighet av havet med utsikter till en paradisö. Ko Tao är allt du tänka när du tänker ett litet paradis. Azurblå havet, ett upplopp av palmer, några berg / kullar med tät vegetation (palmer, bananträd och mer).

Efter att ha anlänt för att äta samma uppfyllda, Phat Thai läckra med skaldjur (origineel!) och ananas Wokad med kyckling och ris (origineel!), var återigen gott!

Då vi plockade en plats att sova, Diamond Beach Resort (eller liknande). På den tiden jag skriver detta nu, vi är i en vik lastad med korall, palmer, strand och lugn. De flesta turister är från hamnen i närheten och vi hör så mycket bra holländska omkring oss. Vi har en härlig bungalow med egen dusch och toalett bara några meter från stranden, hur paradis?

Efter väskor i bungalow ha dumpat på stranden och ha gerelaxt är vi en lång, men brant promenad tar dig till Coconut Viewpoint. En brant stigning, som de flesta en motorcykel / motorcykel gjorde (veklingar) med vacker utsikt över viken där vår bungalow ligger (se bild). Halvvägs spelade hunger igen, och vi fick en matlagning skola / matsal tält på berget. Här har vi haft nylagad två olika curryrätter, jag inte ner återigen betona att denna mat var jättegod!?

Sedan fortsatte vi gå till toppen, och lite mot den norra sidan av ön löper att se på utsikten. Efter att ha njutit detta gick vi tillbaka till vår bungalow. Längs vägen är vi på en underbar restaurang / bar stoppas Orchid Gardens, här hade vi en fantastisk utsikt över vår vik och en mycket "över" entusiastisk värdinna som var arg på spanska / merengue musiken. Här vi är naturligtvis så fast här! Kväll i stugan igen välgödd och njöt av härliga kvällsbrisen på stranden. Mycket text? Ja! Men jag känner att jag inte har hälften har beskrivit hur underbart det är här. Imorgon en annan dag Ko Toa, och sedan vidare till nästa ö, Ko Phagnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar