lördag 9 april 2011

En touch av Laos

Från Bangkok kan du hitta många asiatiska resmål till mycket rimliga priser vilket gör resor bra! Den här gången men vi tränar och från Bangkok till Laos.

En intressant resa för både turister och utsänd, som syftar till att förnya visum var tredje månad för att göra gränsen och därför kan kombinera nytta med nöje.

Hualamphong station

Tågstationen i Bangkok är lätt med kombinationen Skytrain (BTS) och tunnelbana (MRT) för att nå. Med ett steg vidare från BTS till MRT kommer du direkt vid järnvägsstationen. Biljetter kan redan köpa i god tid. Sleep Train nr 69 avgår 20.00 och anländer häromdagen omkring halv åtta på morgonen i Nongkai, gränsen till Laos. För en andra klass biljett, du betalar 778 baht och resa med er för två, med en större budget, det är en första klassens kupé för priset av 1317 baht en lyx. Tillsammans har ni en coupe att du betalar 2434 baht eftersom den övre sängen 200 baht billigare.

Resan börjar

I stora drag i planen Vientiane med buss till Vang Vieng till Luang Prabang och sedan utanförskap. Om allt går enligt plan och tidtabell resan med båt över Mekongfloden tillbaka till Chiangrai. År sedan var jag någonsin två dagar i Vientiane, huvudstaden i Laos. Denna resa är helt ny, men det gör det därför mycket mer äventyrlig.

Jag kommer med buss i Bangkok på Ekamai busstationen och gå därifrån till Asok Skytrain till hållplatsen där du byter till tunnelbanan, vars slutdestination är centralstationen Hualamphong. Prydligt på biljetten på tåget, vagnen antal och reserverade sittplatser anges. Så allt mycket tydligt. Till god thailändsk använder tåget kvart sent. Du får en begränsad meny - läs papper - om du har något att äta eller dricka. Frukosten kan du redan så i morgon bitti och en timme före ankomsten Nongkai serveras. På grund av den redan sjunkna mörkt ute och se lite eller inget för dig om du vill att sängen alla att förbereda sig för att somna tidigt för att monteras på den plats så att de anländer. Verkligen kommer från att sova i en skumpig och vaggande tåget inte mycket kontakt.

Innan tåget lämnade Bangkok stor är du en dryg timme på, så inte mycket snabbt alls. Frukost på tåget som för väldigt lite och i själva verket kan du göra mycket bättre avkastning sig att sätta ihop en matsäck till frukost någonstans. Hualamphong nära stationen i Bangkok finns det tillfälle och även om själva stationen finns det några enkla restauranger som utför samma uppgift.

Mirakulöst tåget precis runt 08:30 på morgonen till Nongkai. På stationen finns ett antal av något slag tuk tuk omvandlas motorcyklar att två eller tre personer för ett gemensamt pris på 60 baht till den thailändska gränsen transport. När du checkar ut och sedan tar upp en stor buss för 15 baht till cirka två kilometer utanför gränsen till Laos. Partiet börjar det verkligen att få de nödvändiga visum. Du är snart minst en timme i linje med visum och 1500 baht fattigare. Människor i offentlig sedan krypa ur Demokratiska folkrepubliken, men bara en loketje är öppet för långa köer. Du kan arbeta omkring ett tusen baht att räkna ner. Mannen som förde dig närmade styr galopp och extra dollar kommer att vara ömsesidigt delade. Och det händer allt under den röda flaggan vajande bär hammaren och skäran. För att inte negativt döma, transport till Vientiane väl reglerad. Du kan köpa en biljett för buss och 200 baht för en tuk tuk föras. En lyxigare alternativ är en taxi kupong för att köpa 300 baht, vilket är praktiskt om du har ett skydd att titta.

Själv använder jag taxi och det är också bra eftersom Auberge Sala Inpeng var jag på internet har hittat, är fullbokad och föraren tar mig till större Lane Xang Hotel som floden ligger och där jag $ 45 - Ta min boning (. www.lanxanghotel.com.la )

Bara en skön dusch och raka och du kommer att vara så fräscha som nyponrosor. Av lite sömn i natt och slutade efter 12 timmar med tåg en fräsch vattenstråle en rejäl skjuts.

Vientiane

Sedan tio år sedan var jag senast i Vientiane, mycket har förändrats. Det verkar som om platsen har ökat, det har varit en hel del till. Även på boulevarden som löper längs Mekongfloden är en upptagen banar väg att domaren är upptagen och snygg. Real trycket är fortfarande inte i huvudstaden i Laos och en promenad med en bra många timmar har du sett platsen.

I ett vackert hus där den franska inflytandet i det förflutna och som utstrålar Lao Textiles ligger ett par steg jag amerikanska damer inne. En härlig svart amerikan som så hitta något i mjölken för att bryta ner gruppen arrangerade för en rundtur i studion där tjugo sidentröja vävning. Det är ett mödosamt arbete och det måste sägas, motivet är inte vanliga och inte så uttalade asiatiska. De olika produkterna är inte billigt att ringa, men det finns också många timmar i den innan en produkt är färdig. Det återstår för amatör grejer som jag inte hör hemma. Dessutom är det intressant att besöka och när du ser damerna på jobbet är en bra terapi för bortskämd och missnöjda västerlänningar.

Det franska inflytandet

Av ett antal byggnader speglar kolonial atmosfär av det gamla Indokina till slut. I motsats till grannlandet Thailand till Vientiane också se ett annat europeiskt fenomen, terrassen. Ytterligare fortfarande många franska inskriptioner, för att inte tala restauranger dito. Jag använder lunch på terrassen i en sak som lyder under namnet Les Dix DELICES.

När kvällen är komprimerad plötsligt se platsen helt annorlunda. De många lamporna ger en festlig stämning och utomhusrestauranger komma till liv. Vid en rondell för att se terrasser av närvaron av några av de bättre kategori av restauranger särskilt festliga. Beslut om att det utan att sitta ner och njuta av det goda livet. Kunde inte heller motstå ett glas vin på beställning.

Resa med cykel

Efter den långa tågresan sov jag väl i dessa dagar och cykla för att utforska Vientiane. För tio tusen kycklingar, mindre än en euro, hyra jag en cykel och gå men slumpartat sätt, eftersom så stor Vientiane och inte vilse inte riktigt.

Sevärdheterna i den plats du kommer på cykel mot sig själv. Början, men så länge som möjligt för att fortsätta min väg längs Mekong River. Faktum är att du kör ut ur stan och du anger en annan värld. Ett antal mycket enkla restauranger, om du kan ge dem denna beteckning, längs floden på grund av sin konstruktion av boulevarden och vägen för att stänga. Tänk på orden: "Stäng dörren," men som man säger, eftersom en dörr och var aldrig närvarande. Enkel trästuga med halmtak lika enkelt. I en av de bättre möjligheter som fortfarande har kvar jag dricker något och sedan har en fin utsikt över den mäktiga stora floden, som på grund av den torra årstiden längs stranden torr. Längs vägen finns också några nybyggda hotell där resten om du vill njuta av gott liv. Framtiden får utvisa om man har gissat rätt och byggandet av den nya boulevarden turister mer den här sidan av stan sent acceleration.

Sisaket

Medan cykling du automatiskt till de mest kända historiska monument i staden korrekt. Den antika tempel komplex, den siste kungen av Laos, kung Anou, som byggdes mellan 1819 och 1824. Bortsett från en partiell restaurering 1920 av Prince Phetsarath är alla fortfarande i ursprungligt skick. Längs sidorna av templet är gallerier där en uppsjö av brons Buddha bilder placeras.

Ho Phrakeo

Sisaket är faktiskt den enda antika tempel som staden äger. År 1827 anföll siames, folket i Thailand, staden och alla men förstördes i Sisaket tempel. Dess invånare sändes över exil Mekongfloden, i princip flyttade till Thailand.

Ho Phrakeo

Allt jag cykla några meter ytterligare i Ho Phrakeo rätt, det gamla kungliga tempel King Setthathirat som år 1565 hade byggt som bostad och kallade för att hedra den Emerald Buddha. Detta Buddha staty är byggd helt i jade och var år 1551 av laotier från norra delen av det tidigare Siam ingår. Rånade skulle du verkligen har att säga. Under år 1779 Vientiane, men attackerade siames i och tog bilden tillbaka till Bangkok. Där står fortfarande och är i Wat Phra Kaeo. Nästan alla Vientiane tempel förstördes av siamesen bortsett från detta tempel.

Vid halv invasionen år 1828 var denna pärla förstördes. År 1936 templet byggdes på gamla exempel och renoverades 1993. Sedan den ursprungliga Buddhan statyn är för tillfället i Bangkok, ändrades namnet till Ho Phrakeo och bygger för närvarande ett litet museum. På vardera sidan finns ett antal gamla, till synes legendariska Buddhastatyerna Men det är fortfarande en av de mest hyllade platserna i Laos och den stora nya Buddha staty, du kommer fortfarande folk hitta i de flesta tänkbara övertalning få tröst, stöd och tur försöker hitta . Vill den berömda verkliga jade Buddhastatyer då du är i Bangkok.

Muzaik

I kväll äter jag ett mellanmål i Manthathurath Road på restaurangen lyssnar till namnet Muzaik. I grund och botten bara en liten lockade till terrassen, till en annan förklaring, det gör jag verkligen inte bryr sig. Det urholkar detta etablissementje inte för stor i mina ögon för mycket personal runt, men den vänliga ägare Kinkham har allt i siktet och rör sig här och där med ett vänligt ord om gästerna.

En australiensisk ålder, klädd i en hästsvans också stör gästerna. Det är en siffra i mitt sinne lite slitage fördrivna slutar här. Kanske det här jobbet accepteras för sin utsatta ekonomiska situationen något att slutföra, eller bara för att ha något att göra. Om jag Kinkham, ägaren av verksamheten tillsammans med sin partner för att se terrassen njuter av en trevlig stor glas rött vin, kan jag inte låta bli att följa detta exempel. Han är personligen en glas karaff med en vacker överföring. När Senare på kvällen magen fylld och tom karaff och glas, fyllde han mitt glas med karaff och gör en trevlig pratstund. Titta vad jag kallar att skicklighet och det handlar inte om att extra glas vin.

Gå när du är i Vientiane men mat, överstiger atmosfär kulinariska, men ibland är trevligt. Vientiane två dagar är mer än tillräckligt för att lära känna staden och alla sevärdheter.

Resan med buss till Vang Vieng. För priset av 45.000 kip (ca € 4,25) igår, jag köpte en biljett för det priset de ska ens komma till hotellet för att ta dig till busstationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar